0

Ungdomen är vår framtid

Vårt samhällsarbete fokuserar på ungdomarna. Den yngre generationen av nya kollegor, chefer och företagare. Vi arbetar med ett dubbelriktat mentorskap där vi tar hjälp och utvecklar varandra.

Vårt samhällsengagemang

Vårt samhällsarbete fokuserar på ledarskap och ungdomen. För oss är det viktigt att stötta där vi kan påverka och därför har vi valt att satsa på nästa generation av starka och empatiska ledare för framtiden. Vi bidrar med vår kunskap - både inom företagande och idrott. Läs mer om våra aktuella initiativ.

Sök till Carepa Junior Management Board 2024/2025

Lär dig hur arbetslivet fungerar

Att gå från skola till arbetsliv kan vara en utmaning. Arbetslivet skiljer sig ofta från vad man får lära sig i skolan. Här får du på riktigt praktisera det du lärt både i och utanför skolan. Du får också möjlighet att utveckla ditt CV och får referenser till framtida jobbsökanden. Givetvis blir det också överraskningar längs vägen!

Här är några av de anledningar till varför du ska söka:

  • Delta på skarpa ledningsgruppsmöten
  • Utveckla ditt nätverk och knyt kontakter
  • Delta på skarpa styrelsemöten
  • Var med och utveckla vår verksamhet

Så här såg året ut för CJMB 2023

Under året hade vi massa spännande aktiviteter tillsammans med våra juniorer. Förutom våra ledningsgruppsmöten hade vi även fyra st breakout sessions i workshop format.

  • Effektivt LG-arbete, med Kjell-Åke Fyrgård, High Performance Solutions
  • Hållbarhet, med FN Global Compact
  • Trender och digitalisering, med Mats Rimton, Futurement
  • CV och LinkedIn, med Mats Kullenberg, VD Dreamworks

Allt detta lade grunden för årets höjdpunkt: det egna ledningsgruppsmötet i december.

Carepa Junior Management Board 2023

Från vänster:
Hannah Quinn, Junior Ekonomi, HR & IT-chef 
Henrik Petersson, Junior Lager & Logistikchef
Hannes Lindvert Elmefur, Junior VD 
Lukas Johansson, Junior Inköps & Marknadschef
Isak Garpdal, Junior Försäljningschef

Carepa Junior Management Board 2022

Från vänster:
Oskar Holmsten, Junior Lager & Logistikchef
Carl Blomberg Persson, Junior Ekonomi, HR & IT-chef
Adam Thulin, Junior Inköps & Marknadschef
Lisa Andersson, Junior VD
Tom Wilson, Junior Försäljningschef

Carepa Junior Management Board 2021

Från vänster:
Jacob Petersson, Junior Ekonomi, HR & IT-chef
Tuva Bornandersson, Junior Försäljningschef
Alexander Fristedt, Junior VD
Emelie Ehrensvärd, Junior Inköps & Marknadschef
Hugo Gunnarsson, Junior Lager & Logistikchef

Är du intresserad?

Du som är student i Skåne/Halland och brinner för företagande och affärer kan söka någon av de fem rollerna runt vårt management bord! Vi lovar att ni kommer ha roligt och att både ni och vi kommer växa under året som vi arbetar tillsammans. Du ansöker genom att ladda upp ett kort filmklipp (max 60 sekunder långt). Klicka vidare på länken nedan. Välkommen med din ansökan! 

Sök till Carepa Junior Management Board 2024/2025

Vanliga frågor om Carepa Junior Management Board

Kostar det något att vara med i CJMB?

Nej, för dig som student finns inga kostnader associerat med programmet. 

Får jag lön som medlem av CJMB?

Nej, vi ersätter inte arbetet med monetära medel. Däremot får du kostnadsfri coaching, nya insikter, nya kunskaper, ett större nätverk, ett coolare CV samt erfarenheter och upplevelser som skolans värld normalt sett inte kan erbjuda.

Om jag inte antas till CJMB i år, kan jag då söka igen nästa år?

Självklart!  Du är varmt välkommen att söka igen.

Vad förväntas jag bidra med under programmets gång?

Vi vill inkludera dig och övriga CJMB-kollegor i vårt strategiska och operativa arbete kring styrning och utveckling av verksamheten. I den processen uppstår frågeställningar av vitt skilda karaktärer där vi gärna ser att du bidrar med egna perspektiv, erfarenheter och kunskaper från dina studier.

Hur mycket tid går åt till min medverkan i CJMB?

Vi förstår att du har studier att sköta, något som såklart är högsta prioritet. Under CJMB-året förekommer ungefär en handfull träffar, fysiskt eller digitalt, där den seniora och juniora ledningsgruppen arbetar tillsammans. Ibland medverkar också företagets styrelse. Mellan träffarna behöver du och dina CJMB-kollegor avsätta tid för att arbeta med ett case, något som introduceras under programmets inledning. Du kan också, i mån av tid, träffa din personliga seniora ledningsgruppsmedlem för att diskutera specifika frågor inom ert gemensamma och specifika område. Det är vår målsättning att så tidigt som möjligt gemensamt fastställa datum för möten och workshops.

 

Idrottsnätverk med fokus på ungdomar

Utan domaren ingen match!

Många föreningar har svårt att rekrytera nya domare på ungdomssidan, och väldigt få går vidare i sitt domarskap. Vi kommer därför tillsammans med Hittarps IK att göra en satsning på att lyfta ungdomsdomarna. Allt ifrån ledskarpsutbildning och kontinuerliga erfarenhetsträffar med seniora domare till en trygg och utvecklande miljö med ”fair play” runt planen! Och glöm inte det viktigaste: Att som vuxen alltid stötta och heja på domaren!

En fantastisk ledarskapsutbildning

”Med denna satsning vill vi lyfta fram hur viktig domaren är och vi vill förändra bilden av domarskapet. Vi vill att alla spelare, ledare, föräldrar och övriga som är kring en match ska stötta domaren och visa respekt för domarrollen som är vital för att genomföra matcherna. Att vara ungdomsdomare ger en fantastisk ledarskapsutbildning som man har nytta av i hela livet, och därför är det extra kul att göra detta tillsammans med Carepa som satsar på ungt ledarskap även i sin organisation med sitt Junior Management Board”

- Fredrik Elgström, Klubbchef i Hittarps IK.